Музика Бетовена и Шуберта у Универзитетској галерији

У наставку концертне сезоне у Универзитетској галерији наступили су Ана Цветковић Стојнић сопран, Игор Лазић хорна и Душан Тороман клавир.

На репертоару су била дела Лудвиг ван Бетовена и Франца Шуберта.

Трио у овом саставу наступио је тек други пут заједно. Одабиром програма музичари су желели да публици прикажу музичку сцену у Бечу током деветнаестог века.

Ана Цветковић и Душан Тороман до сада су више наступали са различитим репертоаром а овога пута свој програм прошилрили су и сонатом за хорну и клавир.

Заједничко за Ану и Душана је боравак у Бечу. Ана је магистрирала у главно граду Аустрије док је Душан у овом граду био ангажован као корепетитор при Аустријској барокној академији. Тако је настала идеја за репертоар.

Публика у Крагујевцу имала је прилику да још једном ужива у делима најплодоноснијих композитора 19. века. Након овог наступа музичари планирају да наставе са сарадњом и обрадују љубитеље класике неким нови програмом.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *