Музика крагујевачке композиторке у енциклопедији Компедијум флаута

Музика за флауту крагујевачке композиторке Оливере Војне Нешић изашла је у књизи Компедијум флаута Италијанске ауторке Вилме Кампители.

Књига обухвата дела за флауту композитора из целог света која су писана у периоду од 15. до 21. века.

Име Војне Нешић до сада се нашло у седам енциклопедија и њена музика извођена је у светским концертним дворанама.

Након многобројиних признања и успеха које је постигла широм света, музика за флауту коју је написала крагујевачка композиторка изашла је у престижном издању под називом Компедијум флаута, ауторке Вилме Кампители.

Италијанска флаутисткиња на овој књизи, која обухвата композиције за флауту од 15. века до данас, радила је последњих 30. година.

Време изолације композиторка је искористила за писање четири нова дела али и за организовање такмичења композитора под називом Доне ин музика које се одржава већ 17 година.

И ове године радови су пристигли из скоро целог света.

Поред такмичења композитора председница Удружења Жене у музици Војна Нешић истиче добру сарадњу са професором Јорданског Универзитета, лауреата такмичења чији је долазак у Србију планиран у наредном периоду како би премијерно представио музику Јордана.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *