МЗ Дивостин и Шумарице обележиле Видовдан

Месне заједнице Дивостин и Шумарице прославиле су славу свог насеља – Видовдан. Резању славског колача присуствовали су житељи насеља, гости као и представници савета ових Месних заједница.

Једна од најстаријих месних заједница Дивостин, позната по истоименом манастиру, већ годинама са становницима свог насеља прославља славу Видовдан. Насеље броји око 450 становника.

У наредном периоду планирају да обнове кров и освеже просторије Месне заједнице како би лакше могли да раде и примају мештане.

Месна заједница Шумарице слав такође Видовдан. Резањем колача и заједничком молитвом испоштована је православна традиција.

Свечаност на којој се окупио велики број грађана била је прилика и да се сумирају резултати рада Савета месне заједнице и започну договори око будућих активности.

После пожара који је избио у просторијама ове месне заједница, ово насеље добило је нове просторије.

На територији месне заједнице Шумарице живи око 5 хиљада грађана и ово насеље једно је од најлепших у граду.

Уз подршку локалне самоуправе одрађени су многобројни послови на уређењу улица, а планирано је и да се у наредном периоду организује уређење зелених површина, уличне расвете.

После пожара који је задесио Месну заједницу Шумарице и добијања нових просторија, становноци овог насеља се друже, окупљају и размењују нове идеје.

Мештани Шумарица у сваком тренутку могу да се обрате члановима Савета и пријаве комуналне или социјалне проблеме које ће ово тело размотрити и решити у најкраћем року.

Недавни пример исказане хуманости и солидарности забележен је када су житељи Шумарица прикупили новац за куповину црепа свом комшији који још увек не може да санира последице пожара на својој кући.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.