МЗ Лепеница прославила своју славу

Грађани који живе у насељу Лепеница су, у просторијама Месне заједнице прославили крсну славу Обретење главе Светог Јована Крститеља.

У присуству свештеника обављено је резање славског колача, након чега се разговарало о плановима и активностима грађана у овом крагујевачком насељу.

Насеље Лепеница територијално има велику распрострањеност, јер обухвата простор око споменика Јована Ристића, два моста на Лепеници, булевар, простор око школе „Милутин и Драгиња Тодоровић“, Еко парк Илина вода, простор око Аутобуске и Железничке станице.

У овом Крагујевачком насељу живи око седам хиљада становника, а у предходном периоду локална самоуправа радила је на унапређењу живота грађана у овом делу града.

Реконструисан је мост на Лепеници, асфалтиране су улице Бошка Бухе и Божидара Милосављевића, као и саобрађајница између обданишта „Чуперак“ и некадашње фабрике „22. децембар“. Кроз Еко парк Илина вода асфалтирана је пешачка стаза.

У Савету Месне заједнице Лепеница наводе да у њиховом насељу локана самоуправа планра низ активности.

У наредном периоду биће реконструисана улица Драгослава Срејовића, планирано је уређење парка Илина вода, Јужне обилазнице ка насељу Илићево, измештање главне Аутобуске станице на другу локацију.

У просторијама Месне заједнице, у присуству чланова Савета и великог броја грађана, свештеник цркве Свете тројице обавио је резање славског колача.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.