МЗ Шумарице ускоро на новој локацији

Предствници локалне самоуправе, одењења за опште послове у насељу Шумарице утврђивали су околности у вези са објектом који је оштећен у пожару, односно тражили су могуће решење како би месна заједница што пре наставила да ради.

Материјална штета је велика. Санацију додатно отежава и велика количина снега под чијим је притиском угрожена кровна констуркција која прети да се уруши.

За две хиљаде житеља Шумарица, колико у овој месној заједници има регистрованих бирача, од пре два дана отежан је начин живота, јер су у склопу овог објекта имали и пошту у којој су могли да обављају и послова платног промета.

Пожар који се догодио прошлог викенда оштетио је и пошту и месну заједницу. Снег је додатно угрозио оштећену конструкцију и у овом тренутку нема много изгледа да може да се скорије санира.

Практичније решење, које се тражи зарад навика и потреба грађана је измештање на локацију у непосредној близини.

Пожар који се разбуктао у раним јутарњим сатима у недељу заједнички су гасили и ватрогасци и грађани који су одмах прискочили у помоћ.

Срећом, односно брзом реакцијом професионалних екипа зграда амбуланте је неоштећена која се налази у истом дворишту.
Пуким случајем остала је и значајна документација ван домашаја пламена, па је пресељење већ почетком марта месне заједнице Шумарице изводљиво каже Горан Алексић, начелник сектора за опште послове.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *