На Џез фестивалу у Крагујевцу Матија Дедић и Васил Хаџиманов

Интернационални 22. џез фестивал у Крагујевцу биће одржан од 25. до 31. августа, а наступиће пијанисти Матија Дедић, Васил Хаџиманов, групе “Кантон 6” из Македоније и КК Трио из Аустрије, уз богат пратећи програм, на више локација.

Главни програм је предвиђен од 27. августа на бини Гарден Стејџ у простору Заставине баште, као и у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, где ће прве вечери на отварању наступити хрватски џез пијаниста Матија Дедић.

Васил Хаџиманов на отварању неће имати концерт, већ ће са колегом Иваном Илићем имати радионицу намењену публици – „Како се слуша џез?“, где је улаз слободан.

Субота, 28. август је резервисан за наступе бендова “Girls In Airports” из Данске, “Кантон 6” и свестраног уметника Антоние из Скопља који је перкусиониста, бубњар, мулти инструменталиста, композитор и продуцент.

Последњег дана главног програма, 29. августа, концерте ће одржати група “Albanian Jaž Society”, домаћи џез састави “Bosque Sound Community” и “Eklektik Orćestra”, као и КК Трио из Аустрије.

Пратећи програм ће трајати од 25. до 31. августа, када ће у Кнежевом арсеналу и на Гарден Стејџу бити организоване три изложбе.

“Jaz OnThe Road” је изложба фотографија, „Џез у доба короне“ ће бити изложба једнократних костима Марине Илић, а у плану је и поставка балканских ручно рађених модела, које ће носити неки од извођача.

Предавање и активна радионица „Балкански звук“ Дамира Имамовића предвиђена је за 28. август у Музичкој школи „др Милоје Милојевић“.

Предавање је јавно и намењено је свима који су заинтересовани, док је радионица само за професионалне певаче.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *