На ФМН-у уручени индекси новим специјализантима и ужим специјализантима

На Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу уручени су индекси новој генерацијии доктора медицине и стоматологије и магистрима фармације, односно лекарима специјалистима који су у оквиру летњег конкурса уписали овај вид стручног усавршавања.

У последњем конкурсном року за упис на специјалистичке и уже специјалистичке студије на Факултету медицинских наука пријавила су се 63 специјализанта.

Највеће интересовање је било за радиологију, општу и интерну медицину, педијатрију и баромедицину.

Факултет медицинских наука организује здравствене специјализације као вид стручног усавршавања здравствених радника и сарадника за 46 гранa медицине, фармације и стоматологије, односно уже специјализације из 21 гранe медицине Здравствене специјализације на овом факултету до сада је завршило нешто више од 1.000 специјалиста.

Спцијализанти ће се усавршавати на Факултету медицинских наука и његовим наставно-научним базама, крагујевачком Дому здравља и Универзитетском клиничком центру.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *