На Клиници за кардиологију поново катетеризација десног срца

Захваљујући савременој опреми и едукацији лекара и другог медицинског особља, на Клиници за кардиологију, поново се изводи катетеризација десног срца. Успешна сарадња лекара Клинике за пулмологију и Клинике за кардиологију Универзитетског клиничког центра Крагујевац, умногоме ће допринети квалитетнијој дијагностици и праћењу исхода лечења код пацијената са плућном артеријском хипертензијом.

Катетеризација десног срца додатно ће се користити за обраду болесника са валвуларним болестима, што ће омогућити комплетнију дијагностику таквих пацијената.

Дијагностичка процедура, за разлику од претходних година, убудуће ће се радити са високо-специфичним катетером израђеним специјално за ту намену.

Тим интервентних кардиолога Клинике за кардиологију, прошао је едукацију у Институту за кардиоваскулане болести Дедиње, што је омогућило примену савремене методе катетеризације десног срца у најкраћем року, са циљем побољшања квалитета здравствених услуга и боље дијагностике и лечења пацијената са плућном хипертензијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *