На који начин ће НУРДОР обележити Светски дан деце оболеле од рака?

Светски дан деце оболеле од рака – 15. фебруар, ове године НУРДОР  ће обележити акцијом добровољног давања крви и разговором са грађанима у Пешачкој зони.

Национално удружење деце оболеле од рака, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, Светски дан деце оболеле од рака обележиће aкцијом добровољног давања крви.

Кaмпања ће се спроводити и током целе друге половине фебруара. НУРДОР у Крагујевцу ће сутра, традиционално, у Пешачкој зони код Крста, подсећати грађане на мале борце и њихову борбу.

Циљ НУРДОР-а јесте да сваког 15. фебруара укаже на важност и озбиљности ове тешке болести, али и утиче на на ширење свести код грађана о болести чије су појаве и лечења све учесталија.

У акцији добровољог давања крви, која се спроводи у Служби за трансфузију Универзитетског клиничког центра Крагујевац, даваоци могу на лицу места обавити разговор и лекарски преглед.

Сви грађани вакцинисани било којом ванкцином против ковида могу дати крв, а заинтересовани ће моћи и да се упишу у Регистар давалаца коштане сржи.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *