На концерту Акордеониста и Лицеума публика и испред сале Прве крагујевачке гимназије

Концерт Крагујевачког академског оркестра акордеониста и Градског камерног хора Лицеум који се вечерас репризира у Београду, синоћ је обележила несвакидашња ситуација испред Свечане сале Прве крагујевачке гимназије.

Хол је био препун публике коју је организатор покушавао да се смести, а неколицина је ипак остала током концерта у холу гимназије.

На репертоару је била премијера „Мисе у Буенос Ајресу“, позната као „Мистанго“, Мартина Палмерија.

Ово је призор испред Свечане сале Прве крагујевачке гимназије који је на најбољи начин потврдио да програми и концерти крагујевачких уметника превазилазе све расположиве просторе, јер публика постаје прекобројна. И то није први пут.

На ранијим концертима Шлезингера и Акордеониста се стајало, али овог пута интересовање је владало за спој најбољих крагујевачких извођача.

Градски камерни хор Лицеум, наступио је са Крагујевачким академским оркестром акордеониста, под диригентском палицом Предрага Костовића, уз солисте Петра Миркова и Невену Милошевић сопран.

На програму, први пут на овим просторима, Миса у Буенос Ајресу, која комбинује римокатоличку мису са музиком танга.

Први пут је извео Национални симфонијски оркестар Кубе у Риму.

Неколицина Крагујевчана концерт је слушала у холу, али су скоро до Феријалца Лицеум и акордеонисти привлачили пажњу грађана.

Миса настала 1996. године изведена је и приликом устоличења садашњег папе Фрање.

Моћном извођењу крагујевачких акордеониста и хора Лицеум једино недостаје концертна дворана у којој публика не би била прекобројна.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *