„На отвореном 3“ – јединствена двосатна уметничка поставка Зорана Игњатовића

У аутентичном простору никада отвореног Тржног центра „Рад“ у Ердоглији, на само два сата, сродила се са природом јединствена поставка Зорана Игњатовића „На отвореном 3“.

Ову специфичну изложбу чинило је више од 20 уметничких инсталација овог крагујевачког уметника.

Посетиоци кажу сувише кратко, на само два сата, јединствени простор напуштеног Тржног центра „Рад“, претворен је у уметничко дело.

Крагујевачки уметник Зоран Игњатовић успео је да аутентичном поставком оживи напуштени простор, којом је пролазницима и љубитељима специфичне уметности представио своје бројне слике, скулптуре, фотографије и инсталације.

Изложба је названа „На отвореном 3“.

Игњатовић каже да је природа сама по себи уметност а избор простора за ову поставку био је управо због тога, да се сва његова уметност уједини са природом а посетиоци доживе јединствено искуство.

Сликање акрилом на платну од састављених чаршафа и више других тканина, дрво, метал, слике и фотографије као и поломљене столице и прашњави столови чинили су ову јединствену поставку која је трајала само два сата током једног дана.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *