На Педијатрији у Крагујевцу лежи само један пацијент оболео од корона вируса

Делта сој корона вируса, последњих месец дана довео је до повећаног броја оболелих највише међу млађом популацијом, међу које спадају и деца узраста од пет до 12 година.

На Клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу лежи само један пацијент који је оболео од корона вируса.

Његово опште стање је стабилно.

С обзиром на то да је новембар месец када многа деца, највише основношколског узраста оболевају од разних сезонских вируса, бактерија или грипа, тешко је разликовати да ли се ради о ковиду или обичној прехлади која је уобичајена за ово доба године.

На крагујевачкој клиници за педијатрију Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу за сада борави само један пацијент који је оболео од корона вируса.

Више има пацијената са пост ковид симптомима, истичу лекари.

Препорука педијатара је да се родитељи придржавају свих прописаних епидемиолошких мера када је у питању заштита најмлађих, а у које спада и вакцинација деце од пет до 12 година.

Лекари истичу да за сада родитељи немају разлога за бригу јер се код већине деце оболеле од ковида јавља блага клиничка слика.

Тежи облици се развијају код малишана који болују од хроничних болести, попут неуролошких или хематолошких.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *