На Правном факултету у Крагујевцу представљен принцип Агенде 2030

На Правном факултету Универзитета у Крагујевцу студентима је представљен принцип Агенде 2030 – Да нико не буде изостављен који се огледа у пружању смерница доносиоцима одлука у разумевању и примени приступа заснованог на људским правима.

Пројекат обезбеђује да најугроженије и највише искључене групе буду препознате и не буду изостављене, посебно жене и девојчице из тих група које су препознате као нарочито обесправљене због неједнакости и дискриминације.

Овим питање регулисано је кроз Агенду 2030 која је на нивоу Уједињених нација усвојена 2000 . године, а конкретизована 2015. године.

Правни факултет препознао је значај ове теме, с обзиром на то да се ова високообразовна установа, кроз наставне планове и програме, бави овим темама.
Инструмент је развијен у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, под вођством тима Уједињених нација за људска права Кацеларије сталног координатора УН-а у Србији и Канцеларије Високог комесара УН за људска права.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *