На седници Савета за националну безбедност размaтрано о горућим проблемима

Председник Александар Вучић пренео је вечерас да су главне теме седнице Савета за националну безбедност биле анализа ситуације на КиМ, вакцинација, борба против организованог криминала, али и набавка нове опреме и наоружања, ради јачања МУП-а и Војске Србије.

“Имали смо дугу седницу, јер смо разматрали све горуће проблеме са којима се Србија суочава, а који представљају крупан безбедносни изазов за земљу”, рекао је Вучић новинарима.

Прва тачка дневног реда била је Косово и Метохија, односно анализа политичке ситуације у јужној српској покрајини, имајући у виду наставак дијалога и притисака на Србију да призна независност Косова, безбедносне проблеме са којима се суочавају грађани спрске и других неалбанксих националности, као и шта је то што би могло да нас очекује као потенцијални ризици на КиМ.

Друга тачка биле су вакцине и питање како убрзати процес вакцинације.

“Како да се се изборимо против лажних вести, напада и на вакцине и на процес вакцинације на којем инсистирају поједини медији и поједине неодговорне политичке групације, а то је крупно безбедносно и економско питање за земљу”, рекао је Вучић.

Он је поновио да Србију један дан закључавања кошта 190 милиона долара.

Трећа тачка тицала се организованог криминала, рекао је Вучић.

Четврта тачка била је набавка нове опреме и техничких средстава, као и свега што је неопходно за БИА, ВОА, ВБА И МУП, за борбу корупције и организованог криминала.

“Наравно и даље опремање, јачање борбене готовости војске, њених капацитета, додатно наоружавање како бисмо могли да представљамо озбиљан одвраћајући фактор за све оне који би било када помислили да је могуће извршити агресију на Србију”, рекао је Вучић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.