На снагу ступиле мере затварања

Према одлуци Владе Србије, синоћ су ступиле на снагу нове мере, па ће до понедељка у шест сати у Србији моћи да раде само продавнице прехрамбене робе, апотеке и бензинске пумпе.

Данас и сутра зелене пијаце у Крагујевцу радиће уобичајено, попут прехрамбених производа и хипермаректа, док ће Шарена пијаца бити затворена.

Све друге продавнице као и угоститељски објекти, кафићи и ресторани, козметички и фризерски салони, салони лепоте, кладионице, коцкарнице, дечије играонице, теретане, спортски објекти морају бити затворени до понедељка ујутру.

За викенд ће осим продавница прехрамбене робе, апотека и бензинских пумпи моћи да раде и ординације, лабораторије, стоматолошке и ветеринарске ординације, киосци и трафике.

Такође и радње и објекти попут обућарских, стаклорезачких и кројачких радњи а дозвољен је и рад ресторана и барова у оквиру хотелских и сличних смештаја, али само за госте који су пријавили боравак у том смештају.

Моћи ће да раде и спортски објекти за припрему и одржавање регистрованих такмичења у оквиру националних спортских савеза.

Од понедељка, на онлајн наставу прелазе и ученици виших разреда основних школа, а за ученике средњих школа се овај облик наставе продужава и на следећу седмицу.

Када је реч о вакцинацији, она ће се одвијати без прекида, по унапред утврђеном плану, саопштено је из Владе Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *