На Универзитету промовисано 110 нових доктора наука

На крагујевачком Универзитету свечано је промовисано 110 доктора наука који су одбранили докторску дисертацију на факултетима Универзитета у Крагујевцу од маја 2018. до маја 2019. године.

Церемонији промоције доктораната присуствовали су ректор Универзитета професор доктор Ненад Филиповић, који је уручио докторске дипломе, декани факултета који су образлагали значај дисертација, запослени на Универзитету и старије колеге професори нових доктора наука.

Највећи број докторских дисертација, 53 одбрањено је на Факултету медицинских наука.

Ректор Универзитета у Крагујевцу обратио се младим докторантима и подсетио да је током ове године држава обезбедила значајна средства којима се унапређује рад овдашње академске заједнице, али и мотивишу млади научници да остану у земљи.

Ректор Филиповић очекује да ће будући Институт за информационе технологије у Крагујевцу унапредити и развој Универзитета.

Свечана церемонија уручења докторских диплома одржана је на Економском факултету.

Претходило јој је образлагање декана свих факултета, који су за сваки рад појединачно истакли значај теме, истраживачког приступа, закључке дисертација.

Тренутак је свечан, додела дипломе свакако сатисфакција, али за већину доктораната научно истраживачки рад тек почиње.

Од маја 2018. до маја 2019. године на Универзитету у Крагујевцу одбрањено је: осам дисертација на Факултету инжењерских наука, три на Факултету техничких наука у Чачку, шест на Економском, шест на Правном факултету, петнаест на Природно математичком факултету, педесеттри докторске дисертације на Факултету медицинксих наука, једна на Факултету за машинство и грађевину у Краљеву, четри на Педагошком факултету у Ужицу, тринаест на Филолошко уметничком факултету, једна на Агрономском факултету у Чачку.

Крагујевац је ове године добио 110 нових доктора наука.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *