На зеленим пијацама намирнице исправне

Крагујевчани купују здраве животне намирнице које се продају на градским зеленим пијацама.

Из градске касе издвајају се знатна материјална средства за проверу исправности намирница а тај посао обавља крагујевачки Институт за јавно здравље.

У сарадњи са Градским тржницама према плану и програму овог комуналног предузећа редовно се проверавају намирнице са пијачних тезги али и свих производа из млечног павиљона.

Крагујевачке пијаце у ово доба године, бележе велику посећеност грађана који свакодневно пазаре, воће поврће, млечне производе, јаја и још много тога.

Поверење грађана приликом куповине животних намирница је велико а већина Крагујевчана сматра да су сви производи здрави и углавном домаће производње.

Највећи број закупаца пијачних тезги долази из оближњих села а сваки продавац се труди да понуди највалитетније производе.

У Институту за јавно здравље навода да имају одличну сарадњу са локалном самоуправом и да се годинама уназад редовно обављају анализе производа које Крагујевчани купују на зеленим пијацама.

У јавности се говори о томе да лубенице и диње на српско тржиште долазе из околних земаља.

У Крагујевцу ово поврће које многи сматрају воћем продају пољопривредници из околине Јагодине.

Узорковане лубенице и диње са Кванташке пијаце ради утврђивања присуства пестицида и тешких метала потврђују да су ови производи потпуно здрави и безбедни за конзумирање .

Од пет испитаних узорака пилећег меса и сухомеснатих производа на пијацама Центар и Аеродом један не испуњава прописане услове, потврђују недавно обављене анализе.

Закупцу чији производ није здравствено исправан забрањена је продаја на пијаци.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *