Начелник Генералштаба посетио „Заставу оружје“

Начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић посетио је данас Акционарско друштво за производњу и промет оружја „Застава оружје“ из Крагујевца и том приликом разговарао са генералним директором Сашом Милошевићем и ужим руководством фабрике о актуелним пројектима, производним капацитетима и плановима за будућност.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране Мијсиловић је потом обишао погоне за производњу стрељачког наоружања, саопштено је данас.

Мојсиловић је том приликом представљен систем менаџмента квалитетом у области пројектовања, развоја, производње и сервисирања наоружања, производње машина, прибора, делова и амбалаже и извођења опших машинских радова, као и карактеристике и могућности дела средстава из производног програма којима се опремају или би могле бити опремљене јединице Војске Србије.

Мојсиловић је изразио уверење да ће захваљујући значајним финансијским средствима која је Влада Републике Србије одобрила привредном друштву „Застава оружје“ за унапређење производних капацитета и освајање нових технологија бити унапређена технолошка способност фабрике за производњу савременог и поузданог наоружања за потребе Војске Србије.

У присуству Мојсиловића извршен је и коначни квалитативни пријем новог контингента стрељачког наоружања из производног програма „Застава оружја“, чиме су се стекли услови за његову предају Војсци Србије и распоређивање на употребу у јединицама. Пријем је извршила комисија Министарства одбране и Војске Србије за квалитативни пријем готових производа са тржишта.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *