Национални конгрес о деци и наталитету 28. и 29. априла

Крагујевачко Удружење грађана “Опстанак” организоваће шести Национални конгрес о деци и наталитету у Жупском Александровцу 28. и 29. априла.

На овом конгресу биће представљен рад Удружења, а закључци са скупа биће упућени највишим државним институцијама Србије, као и дијаспори широм света како би се утицало на сузбијању беле куге.

На конгресу ће бити презентовано око 30 стручних радова чији су аутори лекари, социјални радници, психолози.

Разноврсна стручна мишљења и предлози за решење проблема биће публиковани у зборнику “Демографска слика Србије-512”.

Професор Уставног права на крагуејевачком Правном факултету, Драган Батавељић, већ 12 година води Удружење “Опстанак” у Крагујевцу, које се бори за већи наталитет.

Помогли су многобројним породицама на нивоу целе Србије, и залажу се за бољу националну демографску политику.

“Опстанак” је основан још 2003. године у Београду на Правном факултету са циљем да се бори за већи наталитет у Србији.

Придружило се на хиљаде сарадника широм Србије и Европе. То су људи добре воље који желе да дају свој допринос како материјално тако и духовно.

Нестанак нације, представља велики проблем за један народ. Узроци су бројни као и као и њихови модели како би се решили.

Грађани се, попут и осталих житеља Европе у време тржишне економије приклањају конформизму, каријеризму па и у једну руку хедонизму. Тиме вођени, не обраћају пажњу на биолошки опстанак.

Представници Удружења “Опстанак” изражавају очекивања да ће се од наредне године конгрес организовати и у Крагујевцу, и да наша локална средина буде домаћин стручног скупа о овој важној националној теми.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *