Нада за Крагујевац: Крагујевац ће бити други град у Србији, Нова снага: Шта то жуља Крагујевац

Предизборна кампаља за локалне изборе у Крагујевцу настављена је разним страначким активностима.

У организацији Месног одбора Српске напредне странке месне заједнице 21. октобар, организовани су превентивни општи и интернистички прегледи, за све суграђане.

Боља Србија данас је отворила своје просторије у Крагујевцу. На ове изборе излазе заједно са Српском напредном странком, у жељи да грађанима Србије обезбеде боље услове за живот.

Уједињени против насиља – Нада за Крагујевац обећали су на трибини у Шљивовцу да ће по доласку на власт оживети села и да ће Крагујевац бити други град у Србији.

Представници листе „Нова снага Крагујевца – Никола Нешић“, представили су суграђанима свој концепт али и своју акцију под називом „Шта то жуља Крагујевац“.

Кандидат за градоначелника Крагујевца листе „Покрет Крагујевац Престоница – Србија Краљевина – Руска странка“, Мирко Чикириз сматра да смо у време запостављене теме о децентрализацији и правичној расподели државног буџета сведоци све веће централизације па је поново актуелан слоган: „Доста је Крагујевац радио, а Београд се градио”. Иако је Србија кроз историју имала више од 30 Престоница само су у Крагујевцу створене скоро све државне институције и постављени темељи модерне српске државности. Нико као Крагујевац и Шумадија није толико страдао у ослободилачким ратовима нити је дао већи допринос стварању државе и њеном економском и културном просветном развоју за време мира. Такво историјско утемељење да буде Престоница нема ни један град у Србији, каже Чикириз.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *