Нагле промене времена могу бити опасне по наше здравље

Промене дневне температуре су честе, али уколико не обратимо пажњу, могу бити опасне по наше здравље, нарочито код пацијената који пате од неке хроничне болести.

Метеоропате и они који су осетљиви на промене времена, могу пронаћи на сајту РХМЗ-а месечне и сезонске прогнозе времена, као и биометеоролошку прогнозу за сваки дан у години, како би се припремили за симптоме који се могу јавити услед наглих промена.

Нагле климатске промене све су присутније и на нашем поднебљу. Зато и не чуди што извештаји лекара говоре да је због разлике у температури ваздуха било много интервенција код срчаних болесника и да асматичари имају највише тегоба.

Осећај умора, несаница, главобоља, узнемиреност најчешћи су проблеми који настају због нагле промене времена. Постоји група болесника који су прилично осетљиви на те промене. Зато је добро знати биопрогнозу, на основу које доктор даје савет како да угрожене особе што безболније преброде кризу.

Храна је веома битна током ових дана, а лекари саветују да се тада повећа унос воћа и поврћа али и течности. Стручњаци који се баве овом проблематиком, саветују да се остане код куће, не иде на путовање, не замара тешким физичким или психичким пословима, као и да се узимају прописани лекови.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *