Награда од 2,3 милиона динара за унапређење рада Градске управе

Град Крагујевац добио је награду за најбољу градску управу у 2020. години у категорији Одговорност и владавина права, коју додељује Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Граду ће припасти 2,3 милиона динара, а средства ће бити утрошена за унапређење рада локалне самоуправе.

На основу предлога стручне комисије, Министарство државне управе и локалне самоуправе доделило је средства из Буџетског фонда за програме локалних самоуправа која представљају вид подршке развоју и функционисању система локалне самoуправе, односно даљег унапређења пракси добре управе и управљања на локалном нивоу.

Прва награда у области Одговорност и владавина права додељена је граду Крагујевцу за пример добре праксе под називом „Спровођење поступка за остваривање права за доделу средстава за подстицање програма или недостајућег дела средстава из буџета града Крагујевца за реализацију програма од јавног интереса које реализују удружења“.

Осим града Крагујевца, награђен је и град Крушевац за област  Одговорност и антидискриминацију, као и општине Кнић за  Ефикасност и делотворност и Велико Градиште за Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе.

Укупна средства које је Министарство државне управе и локалне самоуправе определило за четири награђене локалне самоуправе са најбољом праксом у областима добре управе износе 9,2 милиона динара.

Поред средстава из Буџетског фонда Министарства државне управе и локалне самоуправе, победници конкурса ће бити награђени и додатним финансијским средствима која додељује Стална конференција градова и општина из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“.

Укупан фонд из овог додатног извора финансирања годишње награде износи 7,2 милиона динара и биће расподељен једнако на четири победника.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *