Награђена ученичка компанија из Медицинске школе

Ученици крагујевачке Медицинске школе, њих петоро, основали су компанију под називом „Lab & Health” у којој су, користећи знање и таленат направили тинктуре, користећи тарапеутска својства капсаицина, супстанце које највише има у љутим паприкама.

Награда за квалитет производа је убрзо стигла у виду првог места на регионалном и другог места на републичком такмичењу.

Љута паприка је позната по својим делотворним својствима, али је најмање искоришћена.

То је инспирисало ученике Медицинске школе да из љуте паприке издвоје капсаицин у течној формули као тинктуру коју су користили за израду препарата.

За квалитет производа, ови крагујевачки средњошколци освојили су прво место на регионалном и друго место на републичком такмичењу ученичких компанија у Бепграду.

У компанији “Lab&Health” кажу да се овим програмом баве последњих пет година, уз подршку организације „Достигнућа младих у Србији”.

Наставак рада зависи од планова и амбиција ученика, који најављују да је у припреми нови производ.

Иако су скромно почели, ови средњошколци поручују да је пут до успеха тежак, љут и ватрен попут капсаицина у љутим папричицама.

Почетком јула биће гости америчке амбасаде, која ће угостити ученике који су освојила прва три места на републичком такмичењу.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *