Награђени најбољи привредници Шумадије и Поморавља

Привреда Шумадијског управног округа, у првих девет месеци ове године, остварила је за 30% већи извоз у поређењу са истим периодом 2020.

Спољнотрговински суфицит у износу од 336 милиона евра резултат је несебичног залагања менаџмента и свих запослених у компанијама извозног кластера, а најбољима међу њима, на свечаности поводом Дана Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, уручене су годишње награде.

За посебан допринос развоју привреде региона за 2021. годину награђени су „Запис“ из Аранђеловца, „Сунце Маринковић“ из Крагујевца и „Standard Furniture Serbia” из Ћуприје.

Јубиларне награде добила су два крагујевачка предузећа – „Тара“ за 30 и „Вуловић транспорт“ за 20 година пословања.

За регионалног пословног лидера у 2021. проглашен је Слободан Николић, генерални директор компаније „Ником“.

Награђене компаније су у значајној мери допринеле позитивном билансу привредних активности на територији Шумадијског и Поморавског управног округа.

У првих девет месеци ове године привредни субјекти из ова два округа, од којих је доминантнији Шумадијски, остварили су извоз од 1,3 милијарде евра.

Свечаности организованој поводом Дана Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, присуствовали су представници локалних самоуправа, образовних установа, предузећа и организација.

Овај дан се обележава у знак сећања на 6. децембар 1823. године, када је кнез Милош донео наредбу о оснивању еснафа у Крагујевцу и другим варошима у Србији, што је била основа за уређење тадашњег привредног живота.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *