Награђени најбољи учесници конкурса „Доста су свету једне Шумарице“

Ученицима основних и средњих школа, победницима ликовног и литерарног конкурса “Доста су свету једне Шумарице“, уручене су награде.

Додељено је укупно 18 награда у три узрасне категорије.

Поред најбољих појединаца, у оквиру ликовног дела конкурса, награђена је и школа која је послала најквалитетније радове.

На овогодишњи конкурс је приспело 1.047 радова из 144 основне и 31 средње школе и пет ликовних радионица из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Жири је имао тежак задатак – да издвоји по девет ликовних и литерарних радова који се оригиналношћу и квалитетом издвајају од осталих.

Награђени су најбољи аутори од 1. до 4. разреда, старији основци и средњошколци.

С обзиром на то да се сваке године као тема конкурса узима стих или мисао из дела које се изводи на Великом школском часу, овог пута је то био стих из поеме “Земља“ Енеса Халиловића.

У оквиру ликовног дела конкурса “Доста су свету једне Шумарице“ стручни жири, поред најбољих аутора ученика, бира и школу која је послала најквалитетније радове.

Овогодишњи победник у тој категорији је Основна школа “Илија Бирчанин“ из Земуна.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.