Награђени победници конкурса „Причајмо о здрављу“

Најуспешнијим ауторима ликовних и литерарних радова из основних и средњих школа, у оквиру конкурса „Причајмо о здрављу“, уручене су награде.

Реч је о традиционалној манифестацији коју крагујевачки Црвени крст сваке године организује поводом Светског дана здравља.

На конкурс „Причајмо о здрављу“ ове године одазвало се 190 ученика крагујевачких школа који су кроз радове исказали своја виђења здравих стилова живота. Овогодишња тема била „Здравље за све“, а шесторо најбољих аутора добило је паметне сатове.

Деца су писала и цртала о здравој храни и правилној исхрани, физичкој активности, заштити животне средине, показујући на тај начин да су врло свесни шта је потребно да би се здравље стекло и очувало.

Градска управа традиционално подржава овој конкурс који се расписује поводом 7. априла – Светског дана здравља, а у циљу промоције здравља и здравих стилова живота међу децом и младима.

Црвени крст Крагујевца већ 14 година спроводи активности поводом Светског дана здравља под покровирељством локалне самоуправе.

До сада је вредним наградама награђено око 90 ученика, а више од 3000 њих се бавило креативним радом на тему очувања здравља.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *