Најбоља представа 6. “Кулисе” – „Мирис живота уназад“

Награда за најбољу представу у целини на шестом Фестивалу аматерских позоришта „Кулиса“, према оцени стручног жирија, припала је комаду „Мирис живота уназад“ Академског позоришта Студентског културног центра из Ниша.

Признање за најбољу женску улогу додељено је Јовани Ђорђевић, а за најбљоу мушку улогу Немањи Ноколовском који тумаче главнер ликове у овој представи.

Фестивал „Кулиса“ који организује крагујевачки СКЦ одржан је онлај од 18. до 21. марта под слоганом „Загрли ме“.

Филмска прецизност и снажан емотивни утисак, емпатија кроз емоцију и утисак који остаје у публици, резултати су одличне игре и паметних драматурских решења, стоји у образложењу стручног жирија, уз напомену да све поменуто представу „Мирис живота уназад“ чини озбиљним театарским чином

Фестивал аматерских позоришта „Кулиса“ већ шесту годину за редом организује Студентски културни центар у Крагујевцу.

Традиционална фесивалска манифестација ове године је, због епидемиолошке ситуације, организована је онлајн.

Представа „Мирис живота уназад“ премијерно је изведена 2019. године на Међународном фестивалу за децу и младе „Лектирићи екс ју фест“ на ком је и награђена.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Најбоља представа 6. “Кулисе” – „Мирис живота уназад“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *