Најбоље студенткиње Универзитета у Крагујевцу на стручној пракси у Градској управи

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, потписао је уговоре о обављању стручне праксе са две најбоље студенткиње Универзитета у Крагујевцу.

Оне ће имати прилику да знање, стечено проучавањем теорије, у наредна три месеца примене у пракси коју ће обављаљати у Градској управи.

Студенткиња Наташа Бабић са Факултета инжењерских наука и њена колегиница Кристина Петровић са Економског факултета су најбоље студенткиње Универзитета у Крагујевцу, са просеком изнад девет.

Оне ће се током стручне праксе приближи практичној делатности у области за коју се образују, чиме ће им бити олакшан прелазак са академског школовања на професионални рад.

Стицање практичног искуства током и након студија од великог је значаја за припрему студената за излазак на тржиште рада и позиционирање у професионалном свету.

Послодавци од дипломаца, потенцијалних кандидата за одређени посао, очекују да поред теоријских знања стечених на факултету, поседују и одређене практичне вештине и искуство у раду, као и сталну жељу за усавршавањем и стицањем нових знања.

Стручна пракса је саставни део образовања на факултетима Универзитета у Крагујевцу и она представља практичан део обуке, односно едукације за студенте, која би требало да их уведе у будући рад.

Студенткиње Наташа Бабић и Кристина Петровић ће плаћену стручну праксу у Градској управи почети 1. априла и она ће трајати наредна три месеца.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *