Најбрже до вакцине уз електронску пријаву

До сада је више од 180.000 грађана изразило интересовање за вакцинацију преко портала еУправе, а око 2.000 њих се пријавило телефоном преко кол центра, изјавио је директор Канцеларије за информатичке технологије и електронску управу Владе Србије Михаило Јовановић.

У пријаву се уносе јединствени матични број, име и презиме, адреса електронске поште, мобилни и фиксни телефон и општина на којој грађани желе да се вакцинишу.

Осим тога, грађани треба још да обележе да ли имају неке специфичне болести, а након пријављивања добијају СМС или имејл потврду да су изразили интересовање.

Битно је да се грађани изјасне да ли желе било коју вакцину коју је одобрила Агенција за лекове и медицинска средства.

Од јутрос ради и кол центар за пријављивање телефоном на броју 0800 222-334 за оне грађане који не могуда се пријаве преко интернета.

Поступак је сличан, с тим да ће све неопоходне податке у пријаву уносити оператери контакт центра.

„До сада је близу 2.000 пријављених грађана телефоном, али усмено саопштавање потребних података, провера да ли су исправни и разговор са оператером може да протаје и чини да овај начин пријављивања буде спорији. Зато апел да се, ако може иде на портал електронске управе“, саветовао је Јовановић.

Телефон контакт центра доступан је до 8 до 20 часова сваког дана, а пријављивање преко портала је могуће 24 сата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *