Најновија књига Љубице Жикић представљена у Првој крагујевачкој гимназији

Најновија књига Крагујевчанке Љубице Жикић „Дневник једног одрастања“ представљена је синоћ у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије.

И ова шеста књига познате крагујевачке ауторке говори о младима и међугенерацијској повезаности.

Ауторка каже да је писање најновијег романа почела у време короне која је, како тврди, код ње донела и нешто позитивно, јер је „сабрала породице у куће“.

Реч дневник у наслову књиге је једна мала замка, јер није реч о класичном дневнику главног јунака, средњошколца који бележи све што се догоди, већ је забележено само оно што је њему посебно остало у сећању током одрастања и које су личности највише утицале на његов развој.

„Дневник једног одрастања“ је шеста књига у стваралачком опусу Љубице Жикић. Након две збирке песама, писала је приче за децу – „Приче од којих се расте“ и након 10 година, у свом првом роману бави се истом тематиком. Ауторка каже да има готово припремљену књигу путописа.

Поред ауторке романа, на промоцији књиге говорили су и Милица Лилић и Милутин Ђуричковић, док су у музичком делу програма наступиле солисткиња Гордана Величковић и пијанисткиња Соња Матијевић.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *