Највише пријава за замену столарије

Прелиминарна ранг листа домаћинстава којима су одобрене субвенције за неку од мера енергетске санације објављена је на сајту Града Крагујевца.

Грађани су највише били заинтересовани за замену спољне столарије на стамбеним објектима.

Од 101 пријаве за субвенције одабрано је 70. За субвенционисање набавке котла или етажне пећи на дрвени пелет стигло је 14 пријава, а одобрено је 11 субвенција.

Захтев за субвенционисање набавке инсталација котлова на гас поднело је 81 домаћинство, а одобрена је 51 пријава.

Једном домаћинству које је једино конкурисало за субвенционисање набавке и инсталације соларног колектора за загревање воде такође је дат позитиван одговор.

Максималан износ субвенција за замену столарије за једно домаћинство износи 100.000 динара.

За набавку котла или етажне пећи на дрвни пелет за породичне стамбене објекте највише се може добити 85.000 динара по домаћинству.

Субвенције за набавку котла на гас за породичне стамбене објекте износи 70.000 динара, а за соларне колекторе за загревање воде и грејање просторија, као и соларне фотонапонске панеле за производњу електричне енергије максимално ће износити 120.000 динара.

Власници кућа могли су да конкуришу за највише половину цене котла, столарије или соларног колектора, а до максималног предвиђеног износа субвенције.

Министарство рударства и енергетике је, Граду Крагујевцу одобрило пет милиона динара на конкурсу за финансирање енергетске санације, па ће укупан фонд новца који ће локална самоуправа ове године доделити домаћинствима за замену котлова и столарије износити 10 милиона динара.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *