Наменски рачун за исплату 100 евра онима који физички не могу до банке

Град Крагујевац је прва локална самоуправа у земљи која је омогућила исплату једнократне новчане помоћи од 100 евра лицима која нису у могућности да оду до шалтера финансијских установа и подигну новац који је уплатила држава на име помоћи.

Једнократна помоћ државе од 100 евра уплаћена је на рачуне пензионера који су по аутоматизму пријављени за ову врсту помоћи, а од 21. маја овај износ уплаћен  је и на рачуне око 160. 000 грађана који примају новчану-социјалну помоћ.

За све оне који физички не могу да оду до банке, где им је отворен наменски рачун,  Нараднa банка Србије обезбедила је опцију да уместо њих овлашћено лице подигне новац.

Град Крагујевац први је у Србији омогућио суграђанима исплату новчаних средстава и помоћи преко Ситуационог центра који је радио 24 часа у време ванредног стања.

За све пунолетне грађане Србије са важећом личном картом и пребивалиштем рок за пријављивање за једнократну новчану помоћ од 100 евра је 5.јун.

Сви грађани који се  пријаве последњег дана новац на рачуну могу да очекују до 7 јуна.

Управи трезора министарства финансија за помоћ од 100 евра пријавило се преко три милиона и осамсто хиљада пунолетних грађана Србије.

Народна банка Србије је за све оне који физички не могу да оду у банку обезбедила да се у пословницама банака  и Јавном предузећу „Пошта Србије“ новац исплати овлашћеном лицу на основу једнократног пуномоћја.

Све недоумице Народна банка Србије и Министарство финансија решили су упутством као и обрасцем који се налази на сајту банке.

Велики број Крагујевчана се током ове недеље обратио локалној самоуправи са питањима у вези са подизањем новчане једнократне помоћи државе од 100 евра када се ради о лицима лишеним радне способности , продуженој родитељској нези или када се ради о тешко покретним, непокретним и тешко болесним лицима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *