Народна странка правним корацима реаговала на рушење зида на Градској тржници

Због сумње да приликом извођења радова на реконструкцији Градске тржнице нису испоштована правила струке, због чега се срушио део зида, Градски одбор Народне странке поднео је кривичну пријаву против директора ЈКП Шумадија и два НН лица.

Наводећи правне кораке које је Народна странка у Крагујевцу предузела поводом урушавања дела зида Градске тржнице, председник Градског одбора странке Борис Херман је објаснио да постоји сумња да приликом израде пројектно-техничке документације за извођење радова нису били прописно урађени елаборат заштите суседног објекта, односно зграде Тржнице, као ни геомеханички елаборат којим би се потврдило да је безбедно градити укопани објекат на тој локацији.

Народна странка је поводом тога поднела кривичне пријаве.

Инвеститор реконструкције Градске тржнице је Јавно комунално предузеће „Шумадија“ Крагујевац, док је извођач радова конзорцијум три фирме: Еуродомус из Београда, Потенс перфорација из Пожеге и Максим градња из Суботице.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *