Наставак подршке малим и средњим предузећима у 2022.

Пружање подршке привреди кроз реализацију државних програма и успостављање сарадње са развојним агенцијама Немачке и Аустрије, неке су од активности Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља које су обележиле протеклу годину.

У 2022. акцент ће, између осталог, бити стављен на имплементацију Плана развоја града Кргујевца у наредних десет година и подршку ловном туризму.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља је током претходне године била најактивнија у домену пружања подршке привреди.

Релизовани су јавни позиви и конкурси за доделу кредита и бесповратних средстава, као и државни пакет помоћи за ублажавање последица пандемије корона вируса.

Радило се и у области рурала, а завршена су и три значајна транснационална пројекта. У оквиру сарадње са Немачком развојном агенцијом основана је дестинацијска менаџмент организација.

Поред имплементације дестогодишњег Плана развоја града Крагујевца, Регионалну агенцију за економски развој Шумадије и Поморавља у 2022. очекује и учешће у ЕУ ПРО Плус програму.

Планом за ову годину предвиђено је учешће у новом јадранско-јонском програму, наставак подршке ловном туризму кроз реконструкцију и изградњу ловних домова, као и редовни послови у домену рада са малим и средњим предузећима.

Посебна пажња биће посвећена винско-ракијском хабу и промовисању винско-ракијске културе.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *