Наставак програма за куповину сесоске куће са окућницом у 2023. години

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић најавио је да ће од фебуара почети нови програм за сеоске куће који има за циљ насељавање младих у села.

Очекује се да ће ове године бити око 5 хиљада захтева младих парова за овај програм.

Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије започет је 2021. године.

Циљ програма је смањење миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руалним подручјима Србије као и подстицање младих да се врате на село.

Током прошле године 980 сеоских кућа са окућницом купљено је средствима из овог програма за шта је из буџета Републике Србије издвојено нешто више од милијарду динара.

Од почетка спровођења програма обезбеђен је дом за 5 хиљада људи у 119 локалних самоуправа широм Србије.

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић најављује да ће од фебруара кренути нови програм.

Реализацијом свих захтева у оквиру програма доделе средстава за куповину сеоских кућа са окућницом очекује се да ове године на село пређе да живи око 15 хиљада људи од којих 7 хиљада деце.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *