Наставак радова на изградњи Центара изврсности

После бројних проблема у вези са раскидањем уговора, расписан је нови тендер и одабран извођач, па се наставак радова на изградњи Центара изврсности у Крагујевцу ускоро очекује, наводе у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

Изградња Центара изврсности почела је пре неколико година, а застој је настао када извођач радова није испоштовао потписан уговор.

Изградња Центара изврсности представља важну капиталну инвестицију.

У крагујевачком Универзитету наводе да се наставак изградње очекује почетком 2021. године, а да ће уколико се буде испоштовао нови уговор са извођачем, радови на изградњи бити завршени на јесен.

У новом простору површине 11 хиљада метара квадратних биће смештене бројне лабораторије са опремом која ће се користити за научно-истраживачки рад.

Финализација радова на изградњи Центара изврсности има велики значај за Универзитет у Крагујевцу који је познат у међународним оквирима по квалитетном научно-истраживачким раду.

Прородно-математички факултет и Факултет Медицинских наука Универзитета у Крагујевцу налазе се на престижној Шангајској листи на којој су само два процента светских универзитета.

У Центру за матичне ћелије и биомедицински инжењеринг реализоваће се важни научно-истраживачки домаћи и међународни пројекти, што представља део значајне националне Стратегије у образовању младих научних кадрова.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *