Наставак развоја Крагујевца

Председник Републике Србије, Александар Вучић састао се са представницима кинеске компаније ЦМЕК, на коме је између осталог закључено да Крагујевац, један од највећих градова Србије, има огромне потребе за развојем нових извора енергије, имајући у виду велика улагања страних инвеститора и интензивни развој града у области индустрије.

Састанку су присуствовали и градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, као и Томислав Николић, председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и НР Кином.

На састанку се разговарало о развоју локалне енергетске инфраструктуре.

Договорено је да Министарство рударства и енергетике формира тим Владе Србије, који ће бити задужен за проналажење најбољег модела за реализацију развоја енергетске инфраструктуре у овом делу Србије.

Гостујући у емисији “Интервју” Телевизије Крагујевац, градоначелник Крагујевца Радомир Николић најавио је охрабрујуће вести поводом реализације кинеске инвестиције компаније ЦМЕК.

Николић је у емисији детаљно представио финансијску слику града и истакао да су сви наслеђени дугови које је град имао исплаћени.

Николић очекује од 2019. улагања у инфраструктуру, изградњу нове аутобуске станице, уређење свих стајалишта јавног градског превоза, комунално опремање приградских насеља као и изградњу потпуно нових улица у насељима “1. мај” и Ердоглија.

Николић је такође истакао да ће бити расписан конкурс за суфинансирање медија у Крагујевцу.

Осврнувши се на стање инфраструктуре, претходне две године није било асфалтираних нових улица, објаснио је Николић, јер је било неопходно постићи финансијску стабилност града.

У 2019. Крагујевац би требало да добије потпуно нове две улице, у насељима “1. мај” и Ердоглија, које ће бити капитална инвестиција у инфраструктуру.

Последње две године у Крагујевцу није било конкурса за суфинансирање медија, што су локални медији градоначелнику највише замерали.

“Надам се да ћемо у наредном периоду коначно почети да фиинансирамо и пројекте у области медија”, нагласио је Николић.

У емисији” Интервју” Радомир Николић коментарисао је локалну политичку сцену, ставове опозиције, ситуацију на крагујевачком Универзитету, рад комуналних предузећа, функционисање образовног система, решен проблем у градским вртићима и спортским клубовима, и нада се од 2019. инвестицијама на свим пољима у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Ива Илић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *