Наставља се изградња Центара изврсности

Градња Центара изврсности у Крагујевцу са банком матичних ћелија која је почела у децембру 2015. године, па прекинута, требало би коначно да буде настављена од јануара 2021. године.

Јединица за управљање пројектима у јавном сектору расписала је јавну набавку за наставак и завршетак радова на изградњи објекта.

Центри изврсности Универзитета у Крагујевцу је вишенаменски објекат састављен од три блока-ламеле које су међусобно повезане и заједно представљају једну функционалну целину, укупне површине око 11.000 м2.

Предвиђени су грађевинско-занатски радови (укључујући и АГ радове на трафо-станици), спољно уређење са озелењавањем, радови на извођењу саобраћајница и саобраћајне сигнализације, набавка, испорука и монтажа пет лифтова, хидротехничке и електроенергетске инсталације, као и електро радови.

Рок за достављање понуда је 23. новембар 2020.

Иначе, Уговор о изградњи и опремању Центра изврсности Универзитета потписан је у Крагујевцу 2013. године, између Републике Србије, Министарства просвете и науке, Града Крагујевца, Универзитета у Крагујевцу и ЈУП Истраживање и развој (сада Јединица за управљање пројектима у јавном сектору), а предузеће Машинопројект копринг израдило је 2014. идејно решење и главни пројекат.

Градња је почела крајем 2015. године.

Центар изврсности са банком матичних ћелија је научна установа од националног значаја, која, према уговору из 2013. треба да функционише у саставу Факултета медицинских наука у Крагујевцу.

Камен темељац положен је у јануару 2016. године, а првобитни рок за завршетак радова био је април 2017. године.

Међутим изгадња је прекинута због раскида уговора са извођачем.

Конструкција је завршена, као и део грађевинско-занатских радова и радова на уређењу терена.

Проценат извршености радова износи 32%.

Наставак радова најављиван је и 2018. године.

Вредност инвестиције је 14 милиона евра, а новац је обезбеђен из кредита Европске инвестиционе банке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.