Наставља се контрола такси превозника

фото: /архива РТК

Акција контроле такси возила који превоз не обављају у складу са законским одредбама и прописаним уредбама се наставља.

Управа за комуналне послове локалне самоуправе у сарадњи са надлежном инспекцијом обавила је у току дана неколико контрола такси возила.

До сада је из саобраћаја искључено 103 возача а акција контроле такси возила биће настављена и даље.

На Крагујевачким улицама где је највећа фреквентност саобраћаја у центру града и у неколико насеља контрола такси возила наставља се и даље.

До сада је из саобраћаја искључено више од сто возила који нису имали потребну документацију, нису укључили таксиметар, или су управљали возилом када је код возача утврђено присуство алкохола у крви.

Свакодневне контроле су добар начин да се сузбије сива економија истичу надлежни који наводе и да су мере контроле такође добар начин да се искорене бројне незаконитости које се односе на такси превоз.

Контрола такси возила биће настављена и наредних дана.

Таксисти наводе да је потребно увести ред у свакодневни саобраћај јер се у Крагујевцу појавило много нелегализованих возила и возача који могу да угрозе безбедност у саобраћају.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

One thought on “Наставља се контрола такси превозника”

  1. Vlasnik mega taksija ne dozvoljava da se uključi taksimetar, već se vožnja obračunava preko tableta. I onda policija oduzima tablice i isključuje iz rada vozila koja nisu uključila taksimetar. Taksisti plaćaju mesečnu članarinu mega taksiju i umesto da se organizovano žale vlasniku mege,prihvataju situaciju takva kakva je, čekaju da im policija vrati tablice dok ih sledeći put ne zaustave. Ko je tu lud???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *