Наставља се штрајк упозорења у фабрици „Фиjат пластик“

Запослени у компанији „Фијат Пластик“ и данас су одржали једносатни штрајк упозорења због смањења зарада.

У Самосталном синдикату фабрике кажу да им је руководство једностраном променом Правилника о раду исплату регреса смањило за више од педесет одсто, чиме је драстично умањен и просек плате.

Радници фабрике Фијат пластик од 12. јануара сваког радног дана организују једносатну обуставу рада, јер им је, како тврде у Самосталном синдикату, послодавац умањио плату тако што је регрес смањио за више од пола, што се одражава на просек зарада.

Миљковић је подсетио да је фирма Фијат пластик, која се бави производњом браника за модел 500Л, у власништву компаније Фијат Крајслер Србија и да је корисник државних субвенција и олакшица како пре, тако и током епидемиолошке кризе.

Он је нагласио да оператери нису сами у штрајку већ да их у томе подржавају и њихови непосредни руководиоци.

Према речима председника Штрајкачког одбора и потпредседника Самосталног синдиката компаније Фијат пластик, постоје наговештаји да би до решења проблема могло да дође на састанку са руководством током ове недеље, али да ће, уколико се то не догоди, радници бити приморани да наставе штрајк до испуњења својих захтева. 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *