Настављена традиција – основци из Питештија у Крагујевцу

Још једна генерација најбољих ученика основних школа из побратимског Питештија борави у Крагујевцу.

Ученици из Румуније ће се наредних дана упознати са културно историјским знаменитостима Шумадије, а од недеље провешће седам дана на Златибору.

Истовремено, ученици крагујевачких основних школа већ су стигли у Питешти где ће после неколико дана боравка наставити путовање до Црног мора, речено је на пријему у Скупштини града који је приређен за младе госте из суседне земље.

Размена ученика градова Питештија и Крагујевца којом се на најбољи начин и осликава побратимство две администрације траје од 1981. године.

Сваког лета ученици крагујевачких основних школа боаве десет дана у Румунији, али и основци из Питештија проводе 10 дана у Србији.

За младе госте из суседства осмишљен је садржајан програм током боравка у Крагујевцу.

Ученици из Румуније на пријему у Скупштини града добили су симболичне поклоне од градске управе, а размењени су и презенти између представника града и наставника који су пратњи деце.

Заједничко фотографисање на пријему означило је почетак још једног летовања у Србији.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *