Научни скуп „Драгослав Срејовић и мултидисциплинарност“

Центар за научно-истраживачки рад Српске академије наука и уметности и Универзитета у Крагујевцу, у сарадњи са крагујевачким Заводом за заштиту споменика културе, организовао је међународни научни скуп „Драгослав Срејовић и мултидисциплинарност”.

Скуп је одржан поводом 90 година од рођења, Крагујевчанина, академика Драгослава Срејовића и 25 година од његове смрти.

Академик Драгослав Срејовић је велики део свог рада базирао управо на мултидисциплинарности, па је научни скуп прилика да стручњаци различитих профила изложе своја научна достигнућа која указују на заоставштину академика Срејовића, као и на допринос који мултидисциплинарност пружа археологији како у научном, тако и у методолошком смислу.

На научном скупу посвећеном Драгославу Срејовићу су, поред археолога, говорили историчари, културолози, теоретичари, театролози који се слажу да Срејовић није био само академик и археолог већ много више од тога.

Научни скуп је одржан у оквиру Меморијала Драгослава Срејовића, који је установљен у знак сећања на њега, као једног од оснивача и првог управника Центра САНУ у његовом родном граду.

Свечаном отварању скупа, присуствовао је председник највише научне и уметничке установе у Србији, Владимир Костић, управник Центра у Крагујевцу академик, Милош Ђуран, ректор крагујевачког Универзитета проф. др, Ненад Филиповић, директор Завода за зазаштиту споменика културе, Ненад Карамијалковић, члан Градског већа за културу, Миљан Бјелетић као и чланови породице академика Драгослава Срејовића.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *