Недимовић: Србија има довољно хране, имали би довољно и да прескочимо једну жетву

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић рекао је данас да Србија има довољно хране и за себе и за извоз и да би је имала доволљно чак и када бисмо прескочили једну жетву.

Навео је да је снабдевеност домаћег тржишта стабилна, имамо вишак хране, па је Влада одобрила извоз додатних количина житарица.

„Влада заједно са председником Србије Александром Вучићем стратешки проматра читаву ову ситуацију везану за храну. Србија је земља хране и у нашој земљи има довољно и пшенице, кукуруза, уља, брашна, млека и других пољопривредних производа који су неопходни за наше становништво. И увек ће у фокусу и на првом месту бити интереси Србије“, рекао је Недимовић за РТС.

Он је казао да ће председник Вучић у свом обраћању, које је најавио за 6. мај, изнети више детаља о стратешким правцима како ћемо управљати храном и шта ћемо радити.

Недимовић је подсетио да је Влада у суботу донела одлуке о извозним квотама.

„Немојте да заборавите да смо ми на режиму квота – дозвољено је 220.000 тона пшенице да се извезе, да се извезе 23.000 тона брашна, 150.000 тона кукуруза и осам милиона боца уља“, навео је Недимовић.

ИЗВОР: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *