Недостатак паркинг простора највећи проблем у насељу Аеродром

У насељу Аеродром умножили су се комунални проблеми. Највећи је недостатак паркинг простора, а због реновирања главне градске пијаце, и великог броја потрошача који се снабдевају у Тржници на Аеродрому из дана у дан све је изрженији овај проблем.

Представници Савета грађана Месне заједнице очекују наредне године реконструкцију паркинга дуж Атинске улице, али и решавање недостатка места за паркинг попут решења из центра града – наплатом, изјавио је за РТК председник Савета грађана Месне заједнице Аеродром Зоран Стевановић.

За једно од највећих градских насеља, које је последњих двадесет година добијало све атрибуте заокружене урбане целине неопходно је и константно одржавње свих саобраћајница, водоводне, топловодне, електро мреже.

У међувремену изграђени су нови неопходни комерцијални, стамбени простори, а самим тим и број возила која треба сместити постаје све сложенији проблем.

Савет грађана Месне заједнице Аеродром намерава да са свим управницима зграда, корисницима пословног простора покуша да реши проблем, јер су грађани из године у годину недостатак паркинг места наглашавали као највећи.

Град Крагујевац је прошле године поставио и опремио игралиште идентично простору за децу испред Скупштине града. У насељу Аеродром то је место које је свакодневно препуно малишана. Савет је недавно нашао начин да га очува.

У односу на већину месних заједница у граду, Аеродром има више него солидне услове за живот.

Јавна хигијена је на високом нивоу, одржавају се зелене површине.

Зоран Стевановић каже да оно што није на први поглед видљиво, а са чиме су суочене све зграде и њихови станари су проблеми дотрајалих цеви, појединих подстаница, као и проблем са мачкама луталицама и голубовима који су се настанили на свакој вишеспратници.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.