Недовољно испитивача за полагање возачког испита

Како би се скренула пажња јавности и надлежнима на решавање вишегодишњег проблема полагања теоријског и практичног дела возачког испита, која је настала применом нових одредби Закона о безбедности саобраћаја, јер Министарство унутрашњих послова није лиценцирало довољан број испитивача, представници ауто школа окупили су се данас испред полигона ауто школе у улици Града Сирена.

Они су одустали од најављене протестне вожње због обећања, које је дала Полицијска управа Крагујевац, да ће крагујевачким ауто школама на испомоћ доћи испитивачи из других градова.

Незадовољство у ауто школама широм Србије настало је због нерешавања проблема са мањком испитивача.

Након завршене обуке, кандидати дуго чекају на полагање возачког испита.

На полагање теоријског дела будући возачи чекају у просеку од 30 до 60 дана, док се на практични испит чека од 60 до чак 180 дана, што према речима чланова пословног Удружења ауто школа Крагујевац, представља велики проблем.

Они кажу да МУП није у могућности да организује законом загарантована најмање по два полагања теоријског и практичног дела возачког испита, чиме се доводи у питање опстанак и рад ауто школа.

Због тога су чланови удружења планирали да одрже протестну вожњу градским улицама.

Међутим, пошто су из полицијске управе Крагујевац добили обећање да ће решити овај проблем, од тога се одустало.

У удружењу кажу да ова ситуација прави проблеме и будућим возачима који предугим чекањем губе на рутини и знању које су стекли у ауто школама.

Осим тога, кандидати се излажу додатним трошковима због истека лекарских уверења, теоријског испита и плаћања додатних часова вожње.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *