Неформална имена улица постају званична

Влада Републике Србије је, на предлог Координационог тела, приступила реализацији пројекта “Ажурирање адресног регистра у Републици Србији”.

Кроз овај програм Град Крагујевац озваничиће називе улица које до сада нису имале званичне називе, а лица која живе у њима поседују лична документа са тим адресама.

Пројекат у који су укључена сва релевантна министарства и организације подразумева синхронизоване активности које воде ка томе да сваки објекат добије назив улице и кућни број, да се званична база података адресног регистра у потпуности ажурира и да је након тога преузму и користе све државне институције.

Како би пројекат био успешно спроведен, неопходно је да се све локалне самоуправе у потпуности упознају са својом улогом у процесу.

Према елаборату уличног система Републичког геодетског завода, за насељено место Крагујевац, одређено да 384 улица и тргова у граду немају званичне називе и треба да их добију.

Градски парламент ће, до краја године донети одлуку о утврђивању назива улица за оне које немају званично име према Скупштинској одлуци, али на терену егзистирају са онима који су уписани у Адресни регистар као незванични.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *