„Неговање културе сећања је наша дужност и обавеза“

„Најтужнији дан у историји Крагујевца је дан сећања на жртве највећег зла које је задесило свет, а то је фашизам.

Неговање културе сећања је наша дужност и обавеза и део нашег бића и колективне свести.

Због тога и овог 21. октобра читавом свету шаљемо поруку да се крагујевачка трагедија не сме поновити“, рекао је градоначелник Никола Дашић на пријему организованом за делегације и госте који су присуствовали Великом школском часу у Шумарицама.

Поводом годишњице октобарских страдања у Крагујевац деценијама долазе бројне званице, за које се организује свечани пријем.

Изражавајући захвалност делегацијама које су дошле да са Крагујевчанима поделе тешке тренутке историје, али и тежњу да заједно градимо мостове мира и међународне сарадње, градоначелник Никола Дашић је нагласио да нас је 21. октобар трајно обликовао и одредио не само наше културно-историјско кретање, него и сарадњу и однос према читавом свету.

Званице које су присуствовале овогодишњим октобарским свечаностима данас су, заједно са домаћинима, у свет послале снажну антиратну поруку да се историја не сме поновити.

Свечаном пријему који је претходио Великом школском часу присуствовали су представници Владе Републике Србије, војске Србије, градова побратима, делегације амбасада у нашој земљи, као и представници државних и градских установа.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *