Неле Карајлић у Крагујевцу промовисао књигу Солунска 28

Музичар и писац Ненад Јанковић познатији као Неле Карајлић, промовисао је у Дому омладине своју књигу Солунска 28.

Промоцију је пратила и изложба фотографија са Нелетових наступа коју су приредили крагујевачки фотографи.

Завршни део трилогије Солунска 28 већ је нашао пут до љубитеља стваралаштва Нелета Карајлића који је у овим књигама из свог угла описао време, људе и дешавања у бившој Југославији.

Као неко ко већ четири деценије пише, компонује, пева, режира, кроз неколико врста уметности немало пута је предвидео нека од дешавања која су задесила народ са ових простора.

Трећи и последњи део трилогије посвећен је популарној култури некадашње Југославије и рок енд ролу коме је Неле остао веран и дан данас.

Аутор романа истиче да су осамдесете биле златно доба за рок музику и стварање песама које се и данас слушају као евергрин.

Осим музике у најновијој књизи прожима се и љубав као неизоставни део тадашње поп културе.

Нелетови дугогодишњи сарадници, крагујевачки фотографи направили су изложбу изненађења за Нелета на којима су забележени моменти са наступа бившег чалана сарајевског Забрањеног пушења.

Промоција књиге Солунска 28 организована је у галерији Дома омладине где су се окупили љубитељи писане речи али и музике Нелета Карајлића.      

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *