Немачки ГИЗ подржао рад Центра за зелену економију на Универзитету у Крагујевцу

Центар за зелену економију Универзитета у Крагујевцу уз финансијску подршку Немачке организације за међународну сарадњу започео је реализацију пројекта у оквиру којег ће привредним субјектима бити приближена питања које се тичу зелене транзиције, попут декарбонизације, пословања, одрживог развоја, енергетске ефикасности и управљања отпадом.

Тим поводом, одржан је радни састанак учесника овог пројекта на коме се говорило о плану за имплементацију пројектних активности и циљевима за наредну годину.

Центар за зелену економију на Универзитету у Крагујевцу основан је у априлу ове године уз подршку Привредне коморе Србије.

Мисија Центра је да пут зелене транзиције малих и средњих предузећа и великих компанија учини једноставнијим и омогући им да послују у складу са циљевима одрживог развоја.

Препознајући значај овог центра, Немачка организација за међународну сарадњу је одлучила да подржи његов рад, реализацијом заједничког пројекта.

Визија Центра је да постане водећи регионални истраживачко-едукативни консалтинг центар у области зелене економије.

Поред обука, радионица и панела, у плану за наредну годину је и организовање кратког програма студија за 30 полазника у области циркуларне економије и обрачуна карбонског отиска.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *