Немају фискултурну салу, али имају медаље

За ученике Основне школе „Наталија Нана Недељковић“, учеснике Међународног спортског такмичења „Школаријада“, који су освојили сребро у дисциплинама штафета 4 пута 100 метара и трка на 200 метара, приређен је пријем у Градској управи.

Члан Градског већа за образовање Душан Алексић честитао је ученицима на добрим резултатима, али и наставном особљу ове школе која ради на две локације и још увек нема фискултурну салу.

То није била препрека да деца талентована за спорт заблистају на такмичењу које је окупило у Београду учеснике из целог света.

Оводогишња, прва по реду „Школаријада“, била је међународног карактера и окупила је 2.000 ученика до 15 година старости из целог света.

Препричавајући утиске са спортске смотре, ђаци Основне школе „Наталија Нана Недељковић“ нагласили су да нису очекивали да ће се такмичити са вршњацима из целог света.

Медаљама се тек нису надали, али су се трудили.

Наставници ове школе, свесни чињенице да њихови ђаци не уче и не тренирају у идеалним условима, налазе начин да подстакну њихово успешно школовање.

Бољим условима образовања надају се сви. Представници локалне самоуправе кажу да, нажалост, школа „Наталија Нана Недељковић“ неће скорије добити адекватан простор за одржавање наставе физичког.

Наредна „Школаријада“ биће одржана у Бразилу за две године. Овогодишњи спортски јунаци из Грошнице тада ће увелико прерасти такмичење, али се већ сада трага за њиховим следбеницима.

Наставник физичког који је децу довео до медаља одлази у пензију. Његов наследник наставља да учи ђаке да тренирају за медаљу, иако немају фискултурну салу.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *